вівторок, 9 лютого 2021 р.

Міжнародний день дарування книг

 4 лютого у світі відзначають Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це добровільна ініціатива, яка була започаткована у 2012 році американкою та засновницею відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books, Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу бібліотеці, друзям або членам родини. У цей день люди дарують книги дітям та надихають на це інших: дарують знайомим і рідним; залишають книги в приміщеннях, де є велика кількість дітей, але мало книг; жертвують свої книги бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням; розповідають про це на своїх сайтах, в блогах, соціальних мережах з хештеґом #bookgivingday.
Бібліотеки, письменники, видавці, книжкові магазини, громадські організації також долучаються до святкування Міжнародного дня дарування книг. У цей день, зазвичай, прийнято надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам і благодійним організаціям, що займаються розвитком грамотності.






Немає коментарів:

Дописати коментар