середу, 3 грудня 2014 р.

Літературно-музична подорож "Поезія і пісня - дві чарівні сили"

3 грудня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день інвалідів. Історія його виникнення починалася у 80-х роках минулого сторіччя, коли Організація Об’єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки десятиліттям інвалідів. У цей період проводилися роботи з метою розробки заходів, направлених на поліпшення становища інвалідів і забезпечення їм рівних можливостей для подальшого життя в суспільстві. Створена програма дій була підписана 3 грудня 1992 року. Цей день Генеральна Асамблея проголосила Міжнародним днем інвалідів.


Наша бібліотека  також не залишилася осторонь цієї проблеми. В читальній залі для учнів 8-9 класів спеціалізованої школи для слабочуючих дітей Хустського району було організовано та проведено заочну літературно-музичну подорож «Поезія і пісня – дві чарівні сили», яку допомогла нам провести сурдоперекладач даної школи. 

Учні з цікавістю слухали поезію у виконанні бібліотечних працівників Г.Ф. Худи та Г.І Григорик наших відомих поетів Ліни Костенко, Максима Рильського, Андрія Малишка та інших.



Присутні також ознайомилися з бібліотечним фондом, книжковими виставками, періодичними виданнями. На завершення був організований невеличкий солодкий стіл та роздано бібліотечні закладки.


Немає коментарів:

Дописати коментар